Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Præsentation af STU

Vores STU uddannelse er for mange elever også knyttet sammen med et botilbud. Vi forener teori og praksis i et personligt tilrettelagt uddannelsesforløb, der giver stor personlig, social og faglig udvikling.

Det er ikke et krav, at et STU forløb kobles sammen med et botilbud, og du kan sagtens være dags elev hos os. Vi tager dog altid udgangspunkt i, hvad vi vurderer vil være det rigtige tilbud til dig.

Det afgørende for os er, at du får mest muligt ud af dit ophold, og at vi får afklaret dine fremtidige bo og beskæftigelsesmuligheder.

Almene fag

En stor del af undervisningen finder sted på de enkelte linjer, hvor du vil opleve at undervisningen i høj grad er med udgangspunkt i praksis. Du vil dog også modtage undervisning i en række mere teoretiske og almene fag, hvor undervisningen er tilrettelagt som fælles undervisning for en gruppe elever.

Vi tilbyder undervisning i følgende almene fag:

Derudover er det muligt at tage undervisning i enkeltfag, som matematik eller engelsk, hvis det er fag du ønsker at dygtiggøre dig i og som giver mening for din uddannelse.

Landbrug og naturpleje​

Vælg vores landbrugslinje, hvis du er vild med dyr, og livet under åben himmel. Du lærer at passe dyr, håndtere maskiner og hjælpe til med alle de spændende opgaver i stalden og på marken. Vi har flere forskellige dyr på skolen og du vil være med til at passe både får, kødkvæg, høns, heste og slagtesvin. På landbrugslinjen kommer du i praktik hos lokale landmænd, alt efter hvilke interesser du har.

Køkken, service og butik

På denne linje har du mulighed for både at arbejde i vores butik EV-shoppen, arbejde med service opgaver og med med fremstilling af madvarer, frokostanretninger, bagværk og meget mere. Vi producerer og laver madvarer der sælges i vores butik, blandt andet brød, kager, desserter, to-go menuer og specialiteter som postej og frankfurtere. Desuden laver vi mad til alle skolens elever, ansatte og gæster. Vi har vores eget store og indbydende produktionskøkken og desuden i butikken er der både madvarer og brugskunst. Inden for denne linje kan du eksempelvis komme i praktik ved fx en brugs, butik, ved en bager, i en restaurant, på et plejehjem, hotel eller lignende.

Håndværk

Vi har eget træ og metalværksted med en lang række forskellige maskiner og værktøj, hvor vi producerer emner som blomsterkasser, bord bænke sæt, hylder med mere og desuden påtager vi os opgaver for lokale virksomheder. Du lærer at arbejde og forarbejde jern, træ og metal varer, ligesom du lærer noget om de forskellige svejseteknikker, indstilling af maskiner, pudseopgaver med videre. Vi arbejder med håndværket fra bunden og de produkter vi fremstiller bliver solgt gennem vores butik, eller via vores webshop.

Når du er klar til det etablerer vi virksomhedspraktikker ud fra dine ønsker og det kan for eksempel være i en produktions virksomhed, hos en smed, tømrer, pedel eller lignende.

Praktik i virksomheder

Gennem et tæt samarbejde med en lang række lokale virksomheder, kan vi tilbyde forløb med opstart direkte i virksomhed.

Et forløb direkte i en virksomhed, er altid ud fra en vurdering af den enkeltes individuelle behov, kompetencer og udviklingspotentiale.

Der pågår altid en forudgående dialog med den enkelte virksomhed og en afklaring af, hvilke forudsætninger der skal imødekommes for at forløbet kan blive en succes.

Samarbejdet omkring den enkelte borger, foregår med tæt opfølgning og med vores tilstedeværelse i virksomheden i det omfang der er behov for det.