Praktiske uddannelser

Landbrug og naturpleje

Vælg vores landbrugslinje, hvis du er vild med dyr, og livet under åben himmel. Du lærer at passe dyr, håndtere maskiner og hjælpe til med alle de spændende opgaver i stalden og på marken. Vi har flere forskellige dyr på skolen og du vil være med til at passe både får, kødkvæg, høns, heste og slagtesvin. På landbrugslinjen kommer du i praktik hos lokale landmænd, alt efter hvilke interesser du har.

Køkken, service og butik

På denne linje har du mulighed for både at arbejde i vores butik EV-shoppen, arbejde med service opgaver og med med fremstilling af madvarer, frokostanretninger, bagværk og meget mere. Vi producerer og laver madvarer der sælges i vores butik, blandt andet brød, kager, desserter, to-go menuer og specialiteter som postej og frankfurtere. Desuden laver vi mad til alle skolens elever, ansatte og gæster. Vi har vores eget store og indbydende produktionskøkken og desuden i butikken er der både madvarer og brugskunst. Inden for denne linje kan du eksempelvis komme i praktik ved fx en brugs, butik, ved en bager, i en restaurant,  på et plejehjem, hotel eller lignende.

Jern og metal

Vi har eget jern og metalværksted på skolen, hvor du lærer at arbejde og forarbejde jern og metal varer, ligesom du lærer noget om de forskellige svejseteknikker. På værkstedet bliver der fremstillet forskellige metalvarer, der bliver solgt i detailhandlen og du kan naturligvis også være med til at finde på ideer til nye produkter i værkstedet. Du får lært de basale teknikker inden for jern og metalfaget og du får mulighed for at komme i praktik ved en produktions virksomhed, en smed eller lignende.

Bygge og træ

På bygge og træværkstedet lærer du håndværket fra bunden og du lærer at bruge de forskellige værktøjer og maskiner. Du hjælper til med at fremstille trævareprodukter som eksempelvis bord bænke sæt, hylder, havemøbler og andre produkter, som vi sælger videre her fra skolen gennem vores butik. Vi laver også større eller mindre projekter rundt om på selve Erhvervsskolen. Når du har et godt grundlag for at arbejde med de forskellige værktøjer, kommer du i praktik hos en tømrer, pedel eller lignende.