Julemarked

Vores julemarked er blevet til "JUL i Shoppen"

Kære alle tidligere besøgende på EV’s julemarked.

Først og fremmest vil vil gerne sige jer alle sammen 1000 tak. Både til besøgende og de mange udstillere som trofast har stillet boder op. Vi er gentagne gange blevet blæst bagover over den fantastiske opbakning der her været til os her på EV igennem de sidste mange julesæsoner.
 
Vores julemarked er blevet et samlingspunkt for børn, unge og voksne, og vores skole har i mange år i træk summet af liv og god julestemning. Og det sætter vi gigantisk stort pris på. Derfor er det også med vemod at vi må fortælle jer, at vi har valgt ikke at genoptage julemarkedet.
 
Julemarkedet startede som et mindre åbent pårørende-arrangement, hvor vores unge mennesker skulle være med til at skabe en dag for deres venner og familie.
De indgik i forberedelserne, arbejdede i hold, byggede og stillede op, kom selv på banen med forslag til aktiviteter og meget mere. De lærte en masse, tog ejerskab for dagen og kunne se frugten af deres arbejde: Nemlig at de besøgende fik en god oplevelse. Det ser vi som en meningsfuld del af deres uddannelse her på skolen.
 
Som mange af jer ved, er vores julemarked blevet mere og mere populært, og vi har løbende skaleret op, så vi kunne have plads til alle de mange glade besøgende. Vi havde sågar mere end 3000 besøgende julen inden coronaen, og det er vi super stolte af.
 

Men julemarkedets vokseværk har haft den konsekvens, at vi i langt højere grad end tidligere koncentrerer vores vores tid og energi omkring logistik, sikkerhed, personaledækning etc. Og den omlægning af vores ressourcer gør samtidig, at vi ikke kan få integreret eleverne ordenligt i forberedelserne, hvad der som ovenfor nævnt er hele grundtanken med arrangementet.

 
Endeligt oplever vi, at vores elever kan have svært ved at rumme at der sker så meget på skolens område på én gang. Nogle kan være med mens andre føler sig overvældede og må trække sig.
 
Af disse tungtvejende grunde har vi denne sæson sat os ned for at diskutere, om julemarkedet tjener sit oprindelige formål. Og svaret er desværre lige for. Alt hvad vi gør på Erhvervsskolen Vestjylland skal tjene eleverne. Og kan vi ikke involvere dem på en hensigtsmæssig måde i julemarkedet, så kan vi ikke længere forsvare at lave det. Derfor er det at dreje nøglen om på julemarkedet en beslutning vi træffer med vemod, men uden tvivl om at det er det rigtig at gøre.
 
Vi håber sådan at i alle sammen kan forstå hvorfor vi ikke kan fortsætte med julemarkedet i dets nuværende form, og I samtidig kan mærke vores store taknemmelighed for, at vi har fået lov til at mærke al den interesse der har været for arrangementet. I har været nogle fantastiske gæster, og vi sætter kæmpe pris på jeres opbakning. Igen – Tusind, tusind mange tak!
 
For ikke at stå helt uden julearrangementer vil vi i november og december laver vi to mindre julearrangementer omkring EV-shoppen, men det skal vi nok fortælle meget mere om på den anden side af efterårsferien. Indtil da kan i nyde nogle af billederne fra vores sidste julemarked.
 
Kærlig hilsen fra alle os på Erhvervsskolen Vestjylland