FN's verdensmål på Erhvervsskolen Vestjylland

På Erhvervsskolen Vestjylland arbejder vi målrettet med FN’s verdensmål, med særligt fokus på seks af dem.

VERDENSMÅL

VERDENS-MÅL

SÅDAN GØR VI

STATUS

3 - Sundhed og trivsel

3: Sundhed og Trivsel

Sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper

4 - Kvalitets-uddannelse

4: Kvalitetsuddannelse

Sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse og fremme alles muligheder for livslang læring

8 - Anstændige jobs og økonomisk vækst

8: Anstændige jobs og økonomisk vækst

Fremme vedvarende, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse samt anstændigt arbejde til alle

10 - Mindre ulighed

10: Mindre ulighed

Reducer ulighed i og mellem lande

11 - Bæredygtige byer og lokalsamfund

11: Bæredygtige byer og lokalsamfund

Gøre byer, lokalsamfund og bosættelser inkluderende, sikre, robuste og bæredygtige

12 - Ansvarligt forbrug og produktion

12: Ansvarligt forbrug og produktion

Sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer

På Erhvervsskolen Vestjylland har vi bæredygtighed i fokus, både i forhold til eleverne og undervisningen, men også i forhold til de interne processer på skolen. Senest er det bæredygtighed og ressourceoptimering vi har haft stor fokus på.

Det har medført en række indsatser, som har til formål at styrke vores grønne profil. Eksempelvis er EV-shoppen i en overgangsfase, hvor alt emballagen forbundet med vores take away udfases til fordel for en ny, bedre og bæredygtig emballage. Ligesom at vi på skolen, har ambitioner om at indkøbe solceller for at vi i højere grad bliver selvforsynende på energi.

Her på Erhvervsskolen Vestjylland har vi i øvrigt lagt fokus på følgende indsatsområder samt mulighederne for udvikling i praksis:

• Bæredygtige borde-bænkesæt: Skolen bygger og sælger borde-bænkesæt, som elever, som en del af undervisningen har bygget. Vi ønsker at undersøge mulighederne for at bygge bæredygtige borde-bænkesæt.
  • Reducering af internt energiforbrug: Vi ønsker at reducere energiforbruget til et minimum gennem ændret adfærd hos vores elever og lærere. Læs bl.a. om “Sluk lyset”-kampagnen her.
  • Digital markedsføring: Vi ønsker at reducere mængden at trykt materiale og i stedet overgå til digitalt materiale.